Последно от блога

Достатъчно защитен ли е сайтът на VPS сървър?

facebook thumb

Ако смятате да изберете VPS за нуждите на вашия бизнес и имате притеснения за сигурността на VPS, то четете правилната статия. За да разсеем вашите съмнения, в следващите редове ще обърнем по-специално внимание на нивото на защита на VPS сървърите. А сега е време да се запознаете, с каква защита разполагат сървърите.

 

Какво е VPS сигурност?
VPS технологията се върти около разделянето на хост сървър и неговите ресурси. Уеб хостовете използват хипервайзор, за да вземат този сървър и да го разделят на няколко VPS инстанции. Сигурният Cloud VPS хостинг ще ви даде възможност да използвате една VPS инстанция, изцяло заделена само за вас. 

 

Получените хостинг ресурси на сървърите са виртуализирани в собствена, независима среда. Рисковете за сигурността също са сведени до минимум, тъй като хипервайзорът обикновено не е изложен на публичен достъп. По този начин VPS системите са много по-сигурни от споделения хостинг. 

 

Кои са важните фактори за сигурността на VPS хостинга, които трябва да вземете предвид:

    • Управление на сървъра.
    • Инсталиране на актуализации или пачове.
    • Архивиране.
    • Защита от DDoS и хакерски атаки.
    • Мониторинг и услуги за сканиране на уязвимости.
    • 24/7 поддръжка.

 

Може ли VPS да бъде хакнат?
Въпреки че никоя хостинг платформа не е 100% непобедима за хакерите, Cloud VPS хостингът е една от най-сигурните и предпочитани опции, тъй като всяка инстанция на VPS сървър е своя собствена, независима, виртуализирана среда. Той става подобен на индивидуален сървър, защото вашите файлове, софтуер и операционна система са изолирани и отделени от тези на други сайтове и системи, които разполагат с ресурсите на даден сървър.

 

Резултатът е ефективна система, която използва само точното количество ресурси, от които се нуждаете, като същевременно запазва останалото за други сървърни приложения. Потребителите могат да постигнат тази оптимизирана ефективност, без да жертват никаква сигурност, тъй като всички VPS инстанции остават изолирани.

 

Целенасочени злонамерени действия може да успеят да компрометират сигурността на VPS сървър, но изолираният характер го прави по-малко вероятно в сравнение със споделена хостинг платформа.

 

Cloud VPS хостингът предлага ли защита от вируси?
VPS сървърът предоставя стабилна антивирусна и хакерска защита. В услугите на Clowbe се използват различни методи и инструменти при появили се признаци за злонамерени действия на вашия сървър:

    • Ежедневен архив на данните
    • Различни нива на сигурност
    • Независими сървърни клъстъри
    • Строг контрол над физическия достъп до оборудването
    • Защита от DDoS атаки и криптовируси
    • Сървърите за архивиране и аварийно възстановяване са в отдалечен дейта център
    • Кибер защита в реално време с изкуствен интелект

Сигурността е от голямо значение, когато имате сайт и боравите с чувствителна информация. Хостинг решенията, предлагани от Clowbe, предоставят на вас, като собственици на уеб сайтове и онлайн магазини, редица надеждни варианти да се защитите от злонамерени действия. Именно с тях може да направите консултация, ако имате въпроси или искате да обогатите знанията си и да вземете правилно и устойчиво решение за вашия бизнес.


Избирайте подходящ Cloud hosting доставчик - компания, на която може да се доверите, да се чувствате спокойни, да работите в сигурна среда с добре защитени данни и бърза реакция при аварийни ситуации. Не се колебайте да разгледате плановете на clowbe.bg. Разгледайте препоръчаните планове за онлайн магазини и изберете подходящ VPS сървър за Вашия бизнес с високо ниво на сигурност.