Последно от блога

Какво е Cloud VPS хостинг?

facebook thumb

Технологиите непрекъснато се развиват, а с това нарастват и възможностите, които хостинг доставчиците могат да предложат на своите клиенти. Голямото предимство е, че това ви позволява да имате повече гъвкавост, избирайки подходящ хостинг план. От друга страна обаче, множеството алтернативи често объркват хората, които планират да пуснат своя сайт онлайн (особено ако нямат задълбочени технически познания) и за тях този процес се усеща значително усложнен. 


Водени от дългогодишния си опит в сферата и  желанието си да предоставим ефективна и гъвкава хостинг услуга на българския пазар, създадохме Clowbe.bg. - Cloud VPS услуга, която е отлична алтернатива на споделения хостинг. 
Какво точно представлява Cloud VPS и какви са неговите предимства, ще разгледаме по-подробно в следващите редове. 


Какво представлява Cloud VPS хостинг?
За да разберете същността на Cloud VPS хостинга, е нужно да изясним същността на две понятия - Cloud (облачна) технология, както и VPS хостинг. Ако за пръв път се сблъсквате с избора на хостинг и тези термини ви стряскат, не бързайте да се отказвате. Първо, защото в следващите редове ще ги обясним на достъпен език. И второ, защото именно Cloud VPS хостингът може да се окаже оптималното решение за нуждите на вашия бизнес и да ви донесе значителни ползи. 


VPS хостинг
Нека първо изясним какво означава VPS хостинг. VPS е съкращение от Virtual Private Server, което се превежда буквално като “виртуален частен сървър”. Този вид хостинг е алтернатива на масово предлагания споделен хостинг, при който всички потребители на сървъра споделят общи ресурси. Това поражда един сериозен проблем, а именно че потреблението на едни сайтове, може да окаже негативни последици за други и за тях да няма достатъчно ресурси.
Как VPS решава този проблем? Лесно! При този вид хостинг,  ресурсите на физическия сървър са предварително разделени.  Това означава, че когато избирате своя план, вие предварително имате яснота с какво дисково пространство, памет и т.н. ще разполагате. За потребителя преживяването е сходно с това да имате нает собствен сървър, тъй като не сте зависими от останалите сайтове, които го ползват. Едновременно с това, цената е доста по-ниска от това да имате самостоятелно нает сървър. 


Cloud технология
Когато говорим за традиционни виртуални частни сървъри, техните ресурси все пак са лимитирани до възможностите на конкретния физически сървър. Тук на помощ идва Cloud технологията, която обяснено на достъпен език, представлява мрежа от взаимосвързани компютри в мрежата, действащи като сървъри. Cloud VPS хостинга ви позволява вместо да зареждате една машина, да имате стотици, дори хиляди други източници на CPU, RAM и дисково пространство и т.н.

Clowbe.bg - клауд VPS хостинг за Вашия бизнес


Какви са предимствата на Cloud VPS хостинга?
От това произхождат и някои значителни предимства, на които ще обърнем внимание в следващите редове:
    • Оптимизирана производителност – облачната архитектура позволява на системата да обслужва вашето съдържание много по-бързо и без никакви затруднения, дори при голям трафик. Това превръща VPS хостинга идеален вариант за онлайн магазини и корпоративни уеб сайтове с високо натоварване.
    • Високо ниво на безотказност - едно от най-лошите неща, които могат да се случат на вашия сайт е да бъде офлайн. Всяка секунда, в която потребителите не могат да го достъпят, за вас значи загуба на пари и клиенти. Cloud VPS хостингът може да осигурява максимално висок uptime и работен процес без прекъсване, дори когато вашият физически сървър страда от атака или хардуерен проблем.
    • Лесно може да увеличите ресурсите си - прехвърлянето към по-висок план, става лесно и може да го направите винаги, когато вашият онлайн магазин се нуждае от повече ресурси. Това е гъвкавост, която споделеният хостинг не може да ви предложи. 


Това са само част от значителните предимства на Cloud VPS хостинга. Ако искате да се възползвате от тях, разгледайте хостинг плановете на Clowbe.bg. Нашите условия са прозрачни и без скрити клаузи, за да ви предоставим точно това, което обещаваме. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате допълнителни въпроси или нужда от консултация при избора на подходящо хостинг решение за вашия бизнес.