Последно от блога

Кои са важните параметри на един хостинг план, за които трябва да внимавате

facebook thumb

Избирайки хостинг план, вие сте на път да направите една от първите и най-важни крачки за успеха на вашия онлайн проект. Хостингът е не само мястото, на което ще живее вашият сайт, но също така има ключово значение за неговото представяне, потребителското удовлетворение и приходите на вашия онлайн бизнес.


Именно заради това е необходимо да бъдете внимателни, когато дойде време да изберете подходящото хостинг решение за нуждите на вашия сайт. Съветваме ви да не прибързвате, а да проучите различни възможности, преди да направите своя избор. Също така, ще ви бъде значително по-лесно да решите, ако преди това сте изяснили от какви ресурси се нуждае вашият сайт. 


В случай, че нямате опит или техническите термини, свързани с избора на хостинг план ви притесняват, в тази статия обобщаваме  кои са важните параметри на един хостинг план, за които трябва да внимавате. 


Адекватно дисково пространство
Един от важните параметри, на които задължително трябва да обърнете внимание, е дисковото пространство, което хостинг планът ви предоставя. Този параметър варира в различните планове, а какъв е адекватният размер на дисковото пространство, зависи от индивидуалните хостинг нужди на вашия сайт или проект.
Малките блогове и лични сайтове традиционно не се нуждаят от голямо дисково пространство. Точно обратното е при корпоративни сайтове, онлайн магазини и по-големи онлайн платформи, които имат нужда да съхраняват множество изображения, видеа и други големи файлове.


ВАЖНО!!! Освен размера на дисковото пространство обърнете внимание и на вида на предоставения диск:
HDD – стандартни дискове с голям обем, но бавна скорост.
SSD – по-бързи дискове, но не достатъчно. 
NVMe – супер бързи дискове с отлична скорост на четене и запис.

Изберете Cloud VPS hosting с бързи NVMe дискове

Честотна лента (Bandwidth)
Това е параметър, от който до голяма степен зависи колко бързо ще работи сайта за Вашите клиенти. Bandwidth показва колко бързо ще се сваля информация от вашия сървър. Bandwidth е общ за всичките Ви посетители, така че е добре да е по-голям, за да може да обслужи  примерно увеличаващия се трафик при успешна промоция. Уеб сайтовете с много съдържание и висок трафик изискват най-много bandwidth, а тези с ниско до умерено съдържание и трафик не изискват толкова много. 


Надеждност на сървъра и гаранции за работоспособност (uptime)
Не по-малко важно е да се информирате какви сървъри използва вашият хостинг доставчик. Повечето хора си спестяват този въпрос, но истината е, че на пазара не липсват компании, които нямат собствени физически сървъри, а препродават нечии други, без да могат реално да гарантират качество на услугата, която ви обещават. Друг проблем са стари и ненадеждни сървъри, които могат да доведат до влошено представяне на сайта ви или дори по-сериозни проблеми. 


Ние от Clowbe.bg имаме политиката  да подменяме сървърите на от 3 до 5 години, така че нашите клиенти винаги да използват съвременна техника и да разчитат на нови сървъри със съвременни спецификации. Инвестирайки в модерно оборудване, иновации и квалифициран екип, успяваме да осигурим на нашите клиенти максимално висок uptime и работен процес без прекъсване. 


Сигурност и защита
За собствениците на бизнеси е особено важно да получат сигурност за своя сайт, както и да гарантират сигурност и спокойствие на потребителите си. За съжаление, броят на кибератаките продължава да расте и те стават все по-сложни. Затова е важно да инвестирате в хостинг доставчик, който ще ви предложи високо ниво на защита.
Облачните хостинг решение на Clowbe разполагат с интелигентна система за защита от кибер и DDoS атаки в реално време. Освен това, вашите данни се архивират ежедневно, което гарантира, че информацията няма да се изтрие или загуби.


Клиентско обслужване и техническа поддръжка
Добрите хостинг доставчици ще се погрижат да ви осигурят високо ниво на клиентско обслужване и техническа поддръжка. Това означава, че ще ви предоставят изчерпателна информация как да управлявате услугата, както и да се свържете с тях лесно, ако възникне проблем с хостинга. Екипът по поддръжка трябва да е в състояние да съдействат за навременното отстраняване на проблеми. Това е аспект, който също не бива да се подценява, тъй като колкото по-дълго вашият сайт е офлайн, толкова по-големи са загубите за вашия бизнес. 


Възможност за лесно скалиране на плана
Последно в този списък, но не и по значение, поставяме възможността лесно да увеличите необходимите ви ресурси и да преминете към по-висок план. Помислете в перспектива, когато избирате план  - в случай, че още в началото започнете на най-високия план, а вашият бизнес продължите да се развива, рискувате в даден момент хостинг планът вече да не покрива нуждите ви. 


Clowbe.bg предлага гъвкави хостинг услуги, които да осигурят надеждно решение, съобразено с нуждите на вашия бизнес. Разгледайте нашите хостинг планове или се свържете с нашия екип, ако имате нужда от допълнително съдействие!